LinkedIn’in temellerini atan Reid Hoffman, aklında hiç böyle bir fikir yokken faaliyete geçirdiği şirket sayesinde bambaşka yerlere gelir. Keza bu sayede yalnızca Reid Hoffman değil, dünya çapındaki çoğu insan LinkedIn ile tanışmış ve iş fırsatlarına erişmiş olur.
Sözü daha fazla uzatmadan ayrıntıları vermeye başlayalım.
Reid Hoffman, 1990 yılında Stanford’un Uygulamalı Felsefe ve Bilgisayar Bilimleri bölümlerinden mezun olur.
İlk etapta akademisyen olmak istediğine karar veren Hoffman, Marshall bursu ile felsefe mastırı yapmak üzere Oxford’a gider ve 1993 yılında eğitimini tamamlar.
Ancak temelde insanlığın evrimine yardım etme fikrinde olduğu için bu kararından vazgeçer ve teknolojiye yönelmeye karar verir.
1998 yılında arkadaşı Thiel, Hoffman’ı çevrimiçi ödeme şirketi Paypal’a davet eder. Hoffman, kurul üyesi olarak girdiği Paypal’da 2000 yılında tam zamanlı olarak çalışmaya başlar.
Bu sayede aralarında geleceğin teknoloji ikonları olacak Elon Musk ve YouTube’un kurucularının da bulunduğu ekibin bir parçası olur.
Reid Hoffman, Paypal’dan kazandığı parayı farklı bir sosyal ağ fikrine yatırır.
Devamında dört arkadaşı ile bir araya gelerek 2002 yılında LinkedIn sitesini kurar. Hoffman, 4 yıl boyunca LinkedIn’de CEO görevini üstlenir.
2007 yılına geldiğinde ise şirketin kendini ispatladığına inanarak görevini bırakır ve yönetim kurulu başkanlığına geçer. Hoffman’ın yerine Dan Nye geçer ancak bir yıl sonra Yahoo’nun yöneticilerinden Jeff Weiner, koltuğu devralır.
LinkedIn her ne kadar sağlam bir şekilde büyüse de 2016’ya gelindiğinde yatırımcılarının beklentilerini karşılayamaz.
Bu noktada Hoffman ve Wainer, daha büyük bir firmaya katılmanın doğru bir karar olacağını düşünerek Haziran ayında Microsoft ile 26,2 milyar dolarlık bir anlaşma imzalar.
Hoffman, anlaşmanın Aralık ayında tamamlanmasının ardından Microsoft’un yönetim kuruluna girer. Weiner ise aynı görevinde kalır ve LinkedIn, Microsoft’un bağımsız bir yan kuruluşu olarak çalışmaya devam eder.
İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz: